Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2019

Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης
Έτος Ίδρυσης 2004

 

Δελτίο Τύπου   

Αλεξανδρούπολη, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ομιλία με θέμα: «Από τον Απόλλωνα στην Άρτεμη: Η κατάκτηση της Σελήνης»

 

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης διοργανώνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Από τον Απόλλωνα στην Άρτεμη: Η κατάκτηση της Σελήνης» και με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Αμανατίδη, Πρόεδρο του ΣΕΑΘ.

Η ομιλία πραγματοποιείται λόγω της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος είναι ένας διεθνής θεσμός με σκοπό την ανάδειξη της διαστημικής τεχνολογίας και εξερεύνησης με σκοπό την βελτίωση του τρόπου ζωής όλων μας.

 Φετινή θεματολογία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος είναι «Σελήνη: Μια πύλη στα αστέρια». Το 2019 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης, με το πρόγραμμα Apollo.  Πως όμως φτάσαμε σε αυτό; Πως υλοποιήθηκε και ποια ήταν τα οφέλη, τα οποία μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή; Τέλος, ποιο είναι το μέλλον του Ανθρώπου στην Σελήνη;

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης (έναντι κεντρικής εισόδου Δημοτικού Σταδίου Αλεξανδρούπολης «Φώτης Κοσμάς» )

 

Σύνδεσμος στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος: https://www.worldspaceweek.org/events/event-details/?eventID=27316

Σύνδεσμος για την εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/423982041587573/