Ο ΣΕΑΘ στην Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης 2016

Την Τετάρτη, 20/7/16, ο ΣΕΑΘ βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στην Έκθεση Βιβλίου στον παραλιακό της Αλεξανδρούπολης. Ο εξοπλισμός στήθηκε λίγο πριν την δύση του Ηλίου και η παρατήρηση άρχισε μόλις η πανσέληνος έκανε την εμφάνιση της. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο από πολύ νωρίς .
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να παρατηρήσουν την λαμπερή Σελήνη καθώς και τον πλανήτη Κρόνο με τους δορυφόρους και τους δακτυλίους του μέσα από τηλεσκόπια και κιάλια του συλλόγου και των μελών του. Παράλληλα, στον χώρο υπήρχε και μια σειρά από αστροφωτογραφίες πλανητών, κομητών, νεφελωμάτων, γαλαξιών κ.α που έχει βγάλει ο σύλλογος στις κατά καιρούς εξορμήσεις του.

Την δράση την αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι, με προσέλευση κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, και την έκαναν ξεχωριστή με τον ενθουσιασμό, τις απορίες και την θέληση να κατανοήσουν πράγματα από το ευρύτερο πεδίο της Αστρονομίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όσους συνέβαλαν –παλιά και νέα μέλη- στο όλο εγχείρημα.  Θα προσπαθήσουμε εντός του καλοκαιριού, να υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες βραδιές. Το ταξίδι συνεχίζεται…!
(φωτογραφίες: Βασίλης Καραδάτκος)