Μετά από πρόσκληση που έλαβε το Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης από ομάδα παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην συγκεκριμένη δομή την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου του 2023.
Τα παιδιά μαζί με μία ομάδα φοιτητών που πραγματοποιούσαν την πρακτική τους άσκηση στην δομή υλοποίησαν μία εμψυχωτική δράση με θέμα “Το Ηλιακό μας Σύστημα και η ζωή στο διάστημα”. Τα παιδιά έθεσαν τις ερωτήσεις τους για τους πλανήτες, τη ζωή στο διάστημα και συζήτησαν μαζί με τον Ανδρέα Αμανατίδη τις απορίες τους. Στη συνέχεια, μέσα από ένα παιχνίδι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ενεργό και βιωματικό τρόπο με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πλανήτη. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι Quiz που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να δουν μέσα από φωτογραφικό υλικό διαστημικά σώματα που δεν είχαν ξαναδεί και δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους, όπως για παράδειγμα μια μαύρη τρύπα. Στόχος του εμψυχωτικού προγράμματος ήταν η δημιουργία ενός comic με θέμα ένα διαστημικό ταξίδι, το οποίο τα παιδιά με πολύ φαντασία και δημιουργικότητα ολοκλήρωσαν και το προώθησαν στον σύλλογό μας!


Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της ΑΡΣΙΣ και τις φοιτήτριες του μεταπτυχιακού προγράμματος “Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα” του ΔΠΘ για αυτή την πρόσκληση και την μοναδική εμπειρία!