Αυτές τις ημέρες παρατηρείται κυρίως στον ανατολικό ουρανό, λίγες ώρες πριν την ανατολή του Ήλιου, ένας κομήτης. Ο κομήτης C/2020 F3 (NEOWISE) ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Ήλιο. Ο Neowise αποτελεί τον καλύτερο κομήτη για παρατήρηση, για το βόρειο ημισφαίριο, μετά τον κομήτη Hale Bopp το 1997.

Ο κομήτης C/2020 F3 (NEOWISE) στα αριστερά της εικόνας, όπως είναι ορατός από την περιοχή της Θράκης (Φωτογραφία Ι. Δραγανίδου – Μέλος ΣΕΑΘ)
Οι αστρονόμοι ήταν σίγουροι ότι θα επιζήσει την περιηλιακή του τροχιά, γιατί ο πυρήνας του εμφανιζόταν αρκετά συμπαγής από νωρίς. Έφτασε στο περιήλιο την 1η Ιουλίου, και από τότε ξεκίνησε την επιστροφή του προς τα εξώτερα του Ηλιακού Συστήματος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα αρχίσει να χάνει την ενεργότητα που παρατηρείται στην επιφάνεια του λόγω της αλληλεπίδρασης με τον Ήλιο, αλλά λόγω του ότι αυτή τη στιγμή κινείται πιο κοντά προς τη Γη, θα τον παρατηρούμε μέχρι τις 22 Ιουλίου. Τότε θα έχει φτάσει στην κοντινότερη απόσταση του με τη Γη. Από κει και πέρα, η μείωση στη φωτεινότητα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, μέχρι τα μέσα Αυγούστου, οπότε και δεν θα είναι πλέον ορατός με κανένα τρόπο, από τη Γη.
Η καλύτερη περίοδος παρατήρησης του κομήτη Neowise είναι κατά την περίοδο 14 – 19 Ιουλίου. Εκείνη την περίοδο θα εμφανίζεται στον δυτικό ουρανό, λίγο μετά την δύση δηλαδή. Μέχρι τότε ο κομήτης θα κινείται όλο και χαμηλότερα στον ανατολικό ορίζοντα, και για να παρατηρηθεί θα πρέπει να ξυπνήσει κάποιος πολύ πρωί και να έχει καθαρό ορίζοντα.