Ομιλία με θέμα : “Ο άνθρωπος και το Σύμπαν”

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (www.astrothraki.gr) μετά από την επιτυχημένη έως σήμερα πορεία του και στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων από την ίδρυσή του σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα : “Ο άνθρωπος και το Σύμπαν” με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Διονύση Σιμόπουλο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης,  Παιδείας και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΚΥ), που βρίσκεται στην οδό Καρτάλη 2 στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ.Διονύσης Σιμόπουλος είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, φυσικός και αστρονόμος, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.
Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση (ΕΑΑΕ – European Association for Astronomy Education) (1994-2002), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (1978-2008), Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων (1976-2008), Εταίρος (Fellow) της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Αγγλίας (από το 1978) και της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (από το 1980), και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.
Το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση (IPS Service Award) της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση, ενώ το 2006 τιμήθηκε με τον «Ακαδημαϊκό Φοίνικα» (Palmes Academiques) του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας. Στις 17 Οκτωβρίου 2012, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) τον τίμησε για την συμβολή του στην εκλαΐκευση της επιστήμης σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.    Πηγή  :  http://el.wikipedia.org

Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθεται φωτογραφικό και εικαστικό υλικό του συλλόγου.
Θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια των μελών και των συλλόγου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ευχαριστούμε το ΚΕΠΑΚΥ για την φιλοξενία.

Για λογαριασμό του ΔΣ
Πρασόπουλος Δημήτριος
Γεν. Γραμματέας ΣΕΑΘ

Περισσότερες πληροφορίες : Αμανατίδης Ανδρέας πρόεδρος ΣΕΑΘ, κιν. 6949416538