Έκθεση Αστρονομικής Φωτογραφίας

Ολοκληρώθηκε η Έκθεση Αστρονομικής Φωτογραφίας, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο από τις 15 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Στην έκθεση αναρτήθηκαν 40 φωτογραφίες πλανητών, αστρικών σμηνών, νεφελωμάτων, γαλαξιών, του Ήλιου και της Σελήνης, έργο μελών του Συλλόγου από την περίοδο 2004 – 2015, καθώς και 2 αφίσες που αφορούν την ανακάλυψη του Kepler 452b και της αποστολής New Horizons, γεγονότα που σημάδεψαν αστρονομικά το 2015, δημιουργίας μελών του Συλλόγου επίσης.

Το κοινό της πόλης που επισκέφθηκε την έκθεση ξεναγήθηκε με την βοήθεια μελών του Συλλόγου, τα οποία έδωσαν αναλυτικές πληροφορίες τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τα αντικείμενα που απεικονίζουν. Την έκθεση επισκέφθηκαν και μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας, τα οποία ενημερώθηκαν πιο αναλυτικά για τον τρόπο φωτογράφισης του ουρανού.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ιστορικό Μουσείο, για την παραχώρηση του χώρου, όσο και για την υποστήριξη στο όλο εγχείρημα, καθώς και το κοινό της πόλης για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνομιλία που είχαμε γύρω από την Αστρονομική Φωτογραφία και την Αστρονομία γενικότερα. Ελπίζουμε να ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Για εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ευχαριστούμε πολύ!